13
mai
08

Iepurele loveste din nou

Ultima lui victima este domnul Vladimir Agrigoroaiei, care sub influenta laserelor extraterestre a scris aceasta cronica sublima referitoare la piesa Iepure si albumul Muget de Zimbru.

Ochii de musca ai iepurelui au avut un efect naucitor asupra lui, si l-au lasat cu diverse nelamuriri referitoare la detalii din versurile Pandrea. Cu toate acestea, s-a amuzat pe cinste ascultand muzica noastra, deoarece el are un simt al umorului foarte dezvoltat, fiind fan Frank Zappa.

Vom raspunde nedumeririlor domnului Agrigoroaiei, pentru a-i oferi o experienta si mai placuta in compania muzicii Pandrea. Fanii nostri adevarati cunosc desigur urmatoarele lucruri, dar consideram ca baladele noastre e bine sa fie accesibile tuturor, chiar si domnului Agheonoaiei. Sa parafrazam, deci:

Ce e cu ideea de album concept in general la voi?

Un album conceptual prezinta o poveste. Albumele Pandrea sunt de obicei conceptuale, pana acum am avut 4:

  • Epopeea lui Leo Pandrea, tanar cercetas, care pleaca in excursie ca sa cunoasca iubirea, si desi lucrurile nu merg exact cum sperase, reuseste sa se intoarca barbat.
  • Fabula Skonxului si Babuinului, prieteni nedespartiti, care in cele din urma sunt despartiti de un motor si o Vulpita.
  • Povestea celei de-a doua veniri a lui Iisus, prezentata lumii sub forma unui reality show. Din pacate, planurile divine sunt incurcate de catre 7 teroristi, iar singura speranta devine chiar Lucifer.
  • Adevarata istorie a lumii, incepand de la sacrificiul Zimbrului, trecand prin aventurile glorioase a unor figuri istorice ca Praslea, Bucur si Mircea cel Batran, si ajungand pana la vremurile lui Mihai Viteazu, care a realizat Marea Unire a intregului Pamant, in numele sfant al Zimbrului.

Dupa cum vezi domnule Agrigoroaiei, povestile noastre au o raza de actiune mereu mai mare, am inceput cu ceva personal, sensibil si cu tendinte zoofilice si am ajuns la povestea lumii. Vor urma, probabil, teme de natura metafizica si cosmologica.

Cum e cu pigmeii si australopitecii?

La inceputul lumii, pe Pamant vietuiau australopitecii. Singurul om era Praslea, descendent direct al lu Zalmolxe si al Zimbrului. El insa a iubit intr-atata australopitecii, incat a reusit (cu ajutorul Sf. Vineri) sa ii fecundeze si astfel sa dea nastere primului popor, poporul roman.

Pigmeii erau vecinii romanilor preistorici, mereu pusi pe fapte rele. Bucur, tanarul cioban care mai tarziu a intemeiat mandra noastra capitala, le cade prada, dar este salvat de colegii sai din breasla de soc – Decebal, Traian si Burebista. Chestia cu ungurul a fost probabil un slip freudian.

Cum e cu Mircea si cu Constantinopolea si Nicopolea?

Mircea cel Batran a condus primul val de curceriri in numele Zimbrului. Astfel, sfintii sai cruciatii (unii ii numesc ‘zimbrati’) au invins turcii, obtinand victorii rasunatoare la Nicopole si Constantinopole si realizand prima expansiune majora din istoria Romaniei.

Vezi tu, draga domnule Agirafoaiei, totul se leaga in mod logic. Sunt sigur ca mai ai intrebari, caci caile Sfintilor Pandrea sunt intortocheate, dar sper ca ti-am oferit un ghid care te va ajuta sa ti le raspunzi si singur pe viitor. Multumim pentru interesul acordat muzicii noastre domnule Agrigonoaiei, si speram sa continuati sa ne pastrati cu sfintenie, precum si noi vom continua sa cantam cu sfintenie, de-a pururea si in vecii vecilor.

Reclame

1 Response to “Iepurele loveste din nou”


  1. 14 mai 2008 la 12:53 am

    Foarte interesant. Problema e ca arta asta e tot de gradinita, iar pentru ce e aia un album conceptual ar trebui sa mai sapati. Mai adanc putin. Incercati enciclopedia britanica sau wikipedia si o sa vedeti ca cele bazate numai pe un fir epic nu sunt cele mai reusite. Incearca Johnny Cash – „Ride This Train” si mai vedem pe urma.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


EN / RO

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: